perjantai 2. elokuuta 2013

"The rabbi is gone"

Torstai oli sade- ja löllöttelypäivä. Jälkimäinen koski varsinkin matkatovereitani, jotka ovat viettäneet jo kaksi viikkoa tässä virikkeiden tulvassa ja metelissä. Itse keräsin sisuni ja menin sovittamaan vaatteita, tällä kertaa hyvin tuloksin. Takapuoleni on ilmeisesti amerikalaista mallia. Kotiin tulee monet täydellisesti istuvat farkut. Kokoa 6, mitä hämmästelen. Koko on sama kuin sillon 14-17 vuotta sitten. Niinä harvoina hetkinä, jollon en ollut raskaana, olin kuitenkin viitisen kiloa kevyempi kuin nyt. Tämä selittyy vain kokojen venymisellä ylöspäin.
Väki virkistyi iltaa kohden ja lähdimme Westside -teatteriin katsomaan Old Jews Telling Jokes.

Menimme lippuluukulle tuntia ennen esityksen alkua ja saimme "general rush" -liput kolmellakympillä (normaalihinta yli satasen). Toinen tapa hankkia hyviä lippuja edullisesti saman illan esitykseen on mennä South Street Seaportin tkts-jonoon, mieluiten heti aamutuimaan.
Osa vanhojen juutalaisten vitseistä oli shiksoille tuttuja kotikulmiltakin, osa teki pilkkaa juutalaisten juutalaisuudesta. Kuten vaikka se, kun juutalainen mies huomasi katolisen kirkon edessä kyltin: "käänny katolilaisuuteen, saat 50 dollaria". Mies meni kirkkoon ja tuli 20 minuutin kuluttua ulos harras ilme naamallaan. Heimotoveri tuli vastaan ja kysyi: "no, saitko rahat?", mihin mies vastasi: "Is that all you people can ever think about?" Tai vähän tuhmempi: juutalainen rouva neni intiimin hetken jälkeen vessaan pesulle ja juuttui ikävästi vessanpönttöön kiinni. Hän huuteli miestään avuksi, ja mies yritti kaikin keinoin kiskoa naista irti pöntöstä. Ei onnistunut. Piti kutsua putkimies. Vaimo pyysi mieheltä pyyhettä runsaiden ryntäidensä peitoksi, mutta se ei riittänyt aivan peittämään kaikkia häveliäisyyden nimissä peitettäviä paikkoja. Niinpä mies otti kipan (yarmulke) päästään ja vaimo asetteli sen paikoilleen. Putkimies tuli, tutki tilanteen ja sanoi: "I have some good news and some bad news. I can save your wife, but the rabbi is gone."

Broadway by night.

Ei kommentteja: