sunnuntai 4. elokuuta 2013

Carrien jalanjäljissä

New Yorkissa oli eilen Summer Street -tapahtuma, jonne lähdimme jo hyvissä ajoin tuhlaamaan viimeisiä käteisiä dollareita tuliaisostoksiin. Huomasimme joutuneemme täysin epäkaupalliseen kulttuuri- ja liikuntatapahtumaan, jonka keskeisin idea oli, että Park Avenue oli aamupäiväksi suljettu liikenteeltä niin, että ihmiset pääsivät kävelemään ja ajamaan pyörällä keskellä katua. Ja toden totta he niin tekivätkin, katu oli sateesta huolimatta täynnä väkeä.


Teimme B-suunnitelman ja menimme The New Museumiin Bowerylle. Kyseessä on uusi, vähän epämääräiseen kaupunginosaan perustettu nykytaiteen museo, joka on  tiettävästi alkanut levittää siisteyttävää ja sivistävää vaikutusta ympäristöönsä. Museo oli turistille varsin sopivan kokoinen (puoli tuntia). Mieleen jäivät erityisesti Llyn Foulkesin Disneyä kritisoivat kollaasit. Rakennus on sisältä kiva ja rauhallinen, ulkoapäin hiukan teennäinen, mutta vain hiukan.

Matka jatkui siitä melko lailla suoraan länteen. Teinimme halusi mennä katsomaan Frendit TV-sarjan ja Sinkuelämän kuvauspaikkoja, jotka sijaitsevat parin korttelin päässä toisistaan Greenwich Villagessa. Muutama muukin on tehnyt saman pyhiinvaelluksen: Frendit -talon edustalla oli bussilastillinen väkeä opastetulla kierroksella ja Sinkkuelämä-talon rappujen eteen oli vedetty ketju, jossa riippui rapuilla istumisen kieltävä kyltti. Vieressä oli kolehtilipas, jossa luki: "Now that you've taken the picture, why shouldn't you donate some to homeless dogs." Perheparka on antanut talonsa kuvauspaikaksi varmaan arvaamatta, millainen riesa siitä tulee vuosikausiksi.
Kävelyretki oli joka tapauksessa vaivan arvoinen, sillä alue on kaunis. Sen kapeiden, puiden reunustamien katujen varrella on toinen toistaan viehättävämpiä asuintaloja, joita koristavat taiteelliset takorautaparvekkeet. Huomautin teinille, että jos sarjan Carrie on freelance-kirjoittaja ja sellaisten tulotaso ei täällä ole ihan muu kuin Suomessa, hän ei missään tapauksessa voisi asua täällä (eikä ostella 400 dollarin kenkiä). Teini tuntui olevan perillä tästä elämän tosiasiasta.

Alla oleva talo ei ole elokuvasta, mutta samalta alueelta.

Ei kommentteja: