keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Purkkiborstsia ja alkoholitonta olutta

Iloinen elämä Haapsalussa on ollut vielä iloisempaa, kun joukkomme on kasvanut entisestään. Meitä on ollut pöydän ääressä 12 henkeä iltaisin. Huippuhetki koettiin sunnuntaina, kun lähes koko joukko vietti rantapäivän Roosta puhkekülassa tästä vähän pohjoiseen. Siellä oli upea hiekkaranta, mutta jokin luonnonilmiö oli viilentänyt veden 10-asteiseksi. Vain hulluimmat uivat.

Tänä iltana lähden minä sekä I, V ja kaksi teiniä Helsinkiin. Jatkamme I:n kanssa huomenna Kuopioon asuntomessuille, nappaamme minun lapseni jostain matkan varrelta. Taloyhdistyksemme on varannut maatilamajoituksen kahdeksi yöksi. Luomme yhteisöä, saunomme, grillaamme ja haaveilemme talohaaveita yhdessä. Sen jälkeen lähden I:n ja lasten kanssa meille Nilsiään pariksi päiväksi. Maanantaina I matkustaa tyttöjen kanssa junalla kaupunkiin ja vie heidät tiistaiaamuna musiikkileirille Vuosaareen. Minä jään esikoiseni kanssa pariksi päiväksi maalle siinä toivossa, että sieltä löytyisi vadelmia ja/tai mustikoita.

Täältä lähtöä on edeltänyt serious shopping ja kohta alkaa auton pakkaaminen kiinalaista pakkaustaidetta noudattaen. Ostoslistalla ovat mahtava purkki-borsts, kompotit, hillot jotka ovat aivan erinomaisia ja lähes ilmaisia, ja meidän tapauksessamme alkoholiton olut, joka on havaittu todella hyväksi, paremmaksi kuin yksikään Suomen markkinoilla myytävä merkki. Lisäksi ostamme siemeniä, pähkinöitä ja vastaavia, myös lähes ilmaisia. Samoin tee, jota on saatavilla paljon useampia ja hienompia laatuja. Täkäläinen kosmetiikkamerkki Puhas Loodus valmistaa erinomaisia säilöntäaineettomia shampoita, hiushoitoja sekä maailman parasta meikinpoistoainetta hintaan euron purkki. Kirpputoreja on joka kadun kulmassa ja siellä kaikki maksaa korkeintaan euron. Käytetyt vaatteethan ovat kansainvälistä kauppatavaraa ja porukkamme on löytänyt mm. erittäin laadukkaita englantilaisia paitoja. Itse olen ostanut muutamatkin tyylikkäät ja mukavat kengät. Että tällaisilla lastataan auto ja autolla laiva. Pitkin syksyä sitten katetaan pöytään muistoja Haapsalusta.

On ollut ihana loma, paras mitä muistan. Ja olen osannut rentoutua täysin huolimatta siitä, että minulla ei ole tällä hetkellä mitään töitä tiedossa, ja pankkitili on siis aivan konkreettisesti tyhjenemässä. Luotan siihen, että kun elokuu alkaa, kaikki pyörähtää käyntiin ja töitä alkaa ilmaantua.

Tuntuu siltä, että alan myös olla valmis töihin ja Helsinki-elämään, kaikkeen siihen uuteen, mikä syksyllä alkaa. Asunnon kuumuus vain vähän hirvittää.

Ei kommentteja: